fbpx

PENTING UNTUK LINDUNGI KULIT DAN KEPALA, SEMASA ANDA TIDUR

Setiap manusia di anugerahkan kulit dan kepala yang sangat diperlukan oleh tubuh. Kulit dan kepala sangat penting kerana setiap daripadanya mempunyai peranan masing-masing bagi memastikan manusia hidup dengan baik.

Kulit melindungi tubuh badan manusia daripada sebarang kecederaan dan kerosakan.

Tahukah anda terdapat 3 lapisan kulit iaitu:

1. Epidermis (lapisan luar)

2. Dermis (lapisan tengah)

3. Subkutan (lapisan dalam)

Ianya berfungsi sebagai:

1. Perlindungan kepada kerosakan fizikal

2. Perlindungan daripada cahaya matahari

3. Perlindungan daripada jangkitan

Kepala pula adalah bahagian paling atas yang berfungsi untuk menyokong otak dan sistem saraf pusat. Ianya terbahagi kepada bahagian yang penting iaitu tengkorak, muka, rahang dan mata. Terdapat beberapa sistem yang sangat penting untuk tubuh badan kita berfungsi iaitu sistem saraf, sistem pencernaan dan sistem pernafasan.

Oleh itu, kulit dan kepala memerlukan antara satu sama lain. Kulit melindungi kepala dan berfungsi kepala seluruh tubuh badan. Jadi, penting untuk anda menjaga kebersihan kulit agar sentiasa bersih dan bebas daripada kuman.

Paling mudah, basuh kelengkapan tidur, setiap dua minggu untuk memastikan tempat tidur bersih dan selesa. Bantal Leynna menggunakan isian gantian yang berkualiti tinggi yang mana, pengguna boleh membasuh bantal dengan kerap dan bantal akan jadi lebih gebu dan tahan lebih lama.

Bantal Leyna untuk mereka yang nak tidur lena. Berminat untuk merasai kegebuan dan kemewahan Bantal Leyna

Jom Kenali Flenaz Synergy